Kerran talvessa tekee mieli appelsiiniriisiä, vanhanaikaista jälkiruokaa, josta nykyinen smoothie- sukupolvi ei ole koskaan kuullutkaan. Tulee myös tehtyä, kun kevättalvella appelsiinit ovat mehukkaita.
Keitetään riisiä, sopiva annos
Vaahdotetaan kerma ja lisätään joukkoon
Kuoritaan ja paloitellaan joukkoon appelsiinit
Maustetaan sokerilla ja vanilja/vanilliinisokerilla
Koristellaan vaikka paahdetulla mantelirouheella
Rennon reipasta alkavaa viikkoa ja talvilomaa, sitä viettäville!!
Tosiaankin tuttu lapsuudesta ja olen tätä jonkun kerran tehnyt ja ihan yhtä hyvää vielä tänäänkin:-)
VastaaPoistaMaistuu vielä aikuisenakin. :)
PoistaKiitos Helinä!
Nami. Lapsuuden herkkua!
VastaaPoista:D
PoistaKiitos Satu!
On varmaan hyvää, enpä ole ikuna maistanut :)
VastaaPoistaOikein maistuvaa.
PoistaKiitos Sirpa!
Oi namia ! en ole minäkään tätää herkkua koskaan maistanut !
VastaaPoistaKiitos Irma!
PoistaNäyttääpäs kauniilta ja herkulliselta :-)
VastaaPoistaKiitos Susanna!
PoistaLapsuudessa tota herkkua sai..nyt täytyy tehdä. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaEipä kestä, siitä vaan.
PoistaKiitos Taina!
Appelsiiniriisi on ihana jälkkäri, teen ainakin pääsiäisenä jos ei muutenkin.
VastaaPoistaSopii hyvin pääsiäisen jälkkäriksi.
PoistaKiitos Plaza de Mustis!
Hyvännäköistä ja varmasti hyvää. Mukavaa viikkoa sinulle!
VastaaPoistaKiitos Anneli!
PoistaVoi, olin aivan unohtanut. Lapsena tuota sai
VastaaPoista:D
PoistaKiitos Sussi!
Muistan myös lapsuudesta tuota jälkkäriä.
VastaaPoistaPitäiskin tehdä joku päivä...
:D
PoistaKiitos Sari!
Herkullisen kaunis annos, vaikka rehellisesti sanottuna en koskaan ole tykännyt, että riisiä laitetaan makeaan jälkiruokaan, mutta varmasti hyvää niille jotka tykkää :) Eikös sitä jotain riisirahkaa saa nykyisinkin kaupan hyllyltä?
VastaaPoistaJokaisella on omat lempiherkkunsa.
PoistaKiitos Huopalintu!
Mitä tänään ruoaksi? Onko kanarisottoa?
VastaaPoista:D
PoistaKana osui, risotto huti.
Kiitos a-kh!
Kiitos, tätä reseptiä olenkin silloin tällöin ajatellut. Kerran kauan sitten saimme tyttären kanssa syödä, ja myös kuulimme miten se tehdään, mutta se on unohtunut 10 vuodessa… Täytyypä kokeilla, kun sinun kuvatkin on vielä niin syötävän hyviä.
VastaaPoista:D Eipä kestä.
PoistaKiitos paljon orvokki!
Voi mitä herkkua! Minunkin on jo viikon tehnyt mieli appelsiiniriisiä. Oikein tunnen sen maun jo etukäteen. En edes muista, milloin olen sitä viimeksi syönyt. Ensi kerran sain sitä pikkuveljeni hoitotädiltä yli 40 vuotta sitten ja se maistui varmasti mannalta :)
VastaaPoistaSitten ei auta muu kuin valmistaa appelsiiniriisiä. ;)
PoistaKiitos Häivähdts!