Tein kantarelleista piirakan.
Pohja:
100 g rasvaa
3 dl jauhoja (niin terveellisiä kuin haluaa)
1/4 tl suolaa
3 rkl vettä
Täyte:
n. 1 l keltavahveroita (silmämääräinen mitta)
2 sipulia
(suolaa)
rasvaa
Päälle:
1 purkki smetanaa
1 kanamuna
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Silppua sienet ja sipuli.
Haihduta pannulla sienistä ylimääräinen kosteus, lisää sipuli ja hieman rasvaa ja anna hautua hetken.
Tee sillä aikaa pohjataikina:
Nypi rasva ja jauhot joihin on sekoitettu suola.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina voidellun vuoan pojalle.
Lisää pohjan päälle sienitäyte.
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää smetana ja mausteet, sekoita tasaiseksi ja lisää seos sienien päälle.
Lisää halutessasi pinnalle vähän juustoraastetta.
Paista +200° C n. 30 min. eli kunnes pinta on kauniin ruskea.
Nauti.
Jälkkäriksi mustaherukkamousse, ohje löytyy linkin takaa.
Muistelin, että olen jakanut moussen ohjeen aikaisemminkin, olin varma että viime vuonna.
En millään meinannut löytää postausta ja kun vihdoin löysin sen niin se on ollut jo vuonna 2014 blogissa.
Kyllä ihmisen muisti on aika hattaraa muistelemista ja kuinka aika meneekään nopeasti.
Oli hyvää.
***
Nyt maistuisi pala tuota kanttarellipiirakkaa! Nam!
VastaaPoistaHerkullista! Tällaista minäkin olen tehnyt ja kyllä se on niin hyvää!
VastaaPoistaVarmasti herkkua. Meillä on syöty sienirisottoa.
VastaaPoistaTuo silmämääräinen mitta pätee yleensä.
VastaaPoistaIhania kuvia♥ ja varmasti oli hyvää! Mukavaa viikon jatkoa:)
VastaaPoistaHerkullista nyt kokeilenkin heti laittaa kun sattui juuri olemaan kattarelleja olimme sienimetsässä ja saimme jonkun verran Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaKantarellit are extraordinary and versatile.
VastaaPoistaYour piirakka looks appetizing!
Have a good sunny day!
Näyttää tosi hyvältä. Herkulliset kuvat. <3
VastaaPoistaviikarivartti.blogspot.fi
Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos kommenteista!!!! :))))
VastaaPoistaNiin odotan, että pääsen viikonloppuna keräämään kantarelleja. Sitten vaan piirakkaa leipomaan.
VastaaPoistaToivottavasti löytyy, että pääset leipomaan.
PoistaKiitos Ansu! :)
Oi joi, mitä taivaallisen ihania herkkuja!!
VastaaPoista:D
PoistaKiitos Susanna! :)