Joskus kotiin palatessa kuistin penkillä on raparperia (keväällä) tai kesäkurpitsaa.
Tietää vuokraisännän käyneen. 😊
Viime lauantaina naapuri soitti ovikelloa ja kysyi huolinko omenoita, toki.
Moinen huomioiminen on ihan kivaa.
Paistosta tein ja piirakkaa.
Nyt on omenoiden aika.
Pohja on perus murotaikina:
100 g rasvaa
3/4 dl sokeria
vatkataan vaahdoksi
1 muna
vatkataan joukkoon
2,5, dl vehnäjauhoja joihin on sekoitettu
1 tl leivinjauhetta
lisätään taikinaan
Taikina painellaan voideltuun vuokaan ja päälle lisätään täytteet, mitä milloinkin omena/mustikka/raparperi etc.
Paistetaan 200° C n. 30-40 min.
Kyytipoikana tällä kertaa kanelilla maustettua kermavaahtoa.
Mitä sinä teet omenoista?
🍎 🍏 🍎
Meidän huono omenapuumme tekee nyt paljon punaisia omenoita. Pitäisi itse asiassa katsoa, onko siellä joukossa syötäviä yksilöitä. Kauniilta ainakin näyttävät :-)
VastaaPoistaNämä omenat olivat ihan puhtaita. Mutta olen kuullut myös, että puun kaikki omenat ovat matoisia tai muumiotautisia, että ei voi kuin hävittää kaikki. Toivottavasti teillä omenat ovat syöntikelpoisia.
PoistaKiitos Susanna! :)
Voi mitä herkkua ja makoisat kuvat <3
VastaaPoistaOmenoista on kyllä moneksi; smoothiehen, piirakkaan, salaattiin ja ihan vaan silleen naposteltavaksi :)
Tunnelmallista iltaa <3
Ps. Ja kyllä, mukavaa huomaavaisuutta :)
Omenasta tosiaan on moneksi.
PoistaKiitos Nina! :)
How nice fresh red apples!
VastaaPoista😊
PoistaThank you very much Luisella! :)
Herkullinen omenapaistos kiitos voisi tuota kokeilla.
VastaaPoista😊
PoistaKiitos Irma! :)
Nam! Ihanan näköinen piirakka.
VastaaPoistaYleensä ompuista tulee tehtyä piirakkaa.
Tänä vuonna meidän omenapuu on täynnä omenoita,
niin voisin tehdä myös omppuhilloa.
Omenasose on hyvä tapa säilöä, jos tulee paljon omenoita.
PoistaKiitos Sari! :)
Ihania omenaherkkuja! Meillä suuri osa omenoista syödään sellaisenaan, mutta lisäksi leivon omenakakkua ja teen omena-kanelikiisseliä ja omenapaistosta. Kivaa viikon jatkoa!
VastaaPoistaOmenakiisseliä en olekaan koskaan kokeillut.
PoistaKiitos Tiiu! :)
Kiitos ohjeesta. Herkullisia kuvia.
VastaaPoistaViimeksi tein omena-riisipuuroa.
Hyvää viikkoa!
Omena-riisipuuroa olen viimeksi syönyt lapsena kotona. :)
PoistaKiitos Liplatus! :)
Tämän vuoden ensimmäistä omenapaistosta tehdessäni ehdin jo epäillä, saanko edes kulhoa täyteen, ennekuin löydän puusta edes sen verran madottomia omenoita. Rei`itettyjä ja matosten asuttamia! Mutta herkkuahan nuo omenapaistokset ja -piirakat ovat!
VastaaPoistaIkävää, jos madot ovat valloittaneet koko sadon.
PoistaKiitos Sirkku! :)
Maukkaalta näyttää piirakkasi . Minä olen kuivannut paljon omenaa silloin kun satoa tulee. Samoin teen joka päivä tuoremehua pienellä kotikoneella. Mutta onnistuu hyvin .
VastaaPoistaOmenalastut ovat kivaa naposteltavaa talvella.
PoistaKiitos Nila! :)
Meillä on vain yksi omenapuu, Melba. Ihania ja mehukkaita hedelmiä, mutta niin herkkiä taudeille ja herkkua ötököille. Ollaan enimmäkseen syöty tuoreeltaan.
VastaaPoistaMakoisat omenat on parasta syödä tureeltaan.
PoistaKiitos Häivähdys! :)
Onpa herkullisen näköistä. Kiitos ohjeesta! :)
VastaaPoistaKiitos Häivähdys! :)
Poistaa delicious apple pie thank you would be able to try this.
VastaaPoistaดูหนังออนไลน์
:D
Poista