tiistai 14. elokuuta 2018

Omenoista



Joskus kotiin palatessa kuistin penkillä on raparperia (keväällä) tai kesäkurpitsaa. 
Tietää vuokraisännän käyneen. 😊
Viime lauantaina naapuri soitti ovikelloa ja kysyi huolinko omenoita, toki.
Moinen huomioiminen on ihan kivaa.

Paistosta tein ja piirakkaa.
Nyt on omenoiden aika.



Pohja on perus murotaikina:

100 g rasvaa
3/4 dl sokeria
  vatkataan vaahdoksi

1 muna
  vatkataan joukkoon

2,5, dl vehnäjauhoja joihin on sekoitettu
1 tl leivinjauhetta
  lisätään taikinaan

Taikina painellaan voideltuun vuokaan ja päälle lisätään täytteet, mitä milloinkin omena/mustikka/raparperi etc.

Paistetaan 200° C n. 30-40 min.




Kyytipoikana tällä kertaa kanelilla maustettua kermavaahtoa.



 Mitä sinä teet omenoista?



🍎 🍏 🍎 




24 kommenttia:

  1. Meidän huono omenapuumme tekee nyt paljon punaisia omenoita. Pitäisi itse asiassa katsoa, onko siellä joukossa syötäviä yksilöitä. Kauniilta ainakin näyttävät :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä omenat olivat ihan puhtaita. Mutta olen kuullut myös, että puun kaikki omenat ovat matoisia tai muumiotautisia, että ei voi kuin hävittää kaikki. Toivottavasti teillä omenat ovat syöntikelpoisia.
      Kiitos Susanna! :)

      Poista
  2. Voi mitä herkkua ja makoisat kuvat <3
    Omenoista on kyllä moneksi; smoothiehen, piirakkaan, salaattiin ja ihan vaan silleen naposteltavaksi :)
    Tunnelmallista iltaa <3
    Ps. Ja kyllä, mukavaa huomaavaisuutta :)

    VastaaPoista
  3. Herkullinen omenapaistos kiitos voisi tuota kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Nam! Ihanan näköinen piirakka.
    Yleensä ompuista tulee tehtyä piirakkaa.
    Tänä vuonna meidän omenapuu on täynnä omenoita,
    niin voisin tehdä myös omppuhilloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenasose on hyvä tapa säilöä, jos tulee paljon omenoita.
      Kiitos Sari! :)

      Poista
  5. Ihania omenaherkkuja! Meillä suuri osa omenoista syödään sellaisenaan, mutta lisäksi leivon omenakakkua ja teen omena-kanelikiisseliä ja omenapaistosta. Kivaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenakiisseliä en olekaan koskaan kokeillut.
      Kiitos Tiiu! :)

      Poista
  6. Kiitos ohjeesta. Herkullisia kuvia.
    Viimeksi tein omena-riisipuuroa.
    Hyvää viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena-riisipuuroa olen viimeksi syönyt lapsena kotona. :)
      Kiitos Liplatus! :)

      Poista
  7. Tämän vuoden ensimmäistä omenapaistosta tehdessäni ehdin jo epäillä, saanko edes kulhoa täyteen, ennekuin löydän puusta edes sen verran madottomia omenoita. Rei`itettyjä ja matosten asuttamia! Mutta herkkuahan nuo omenapaistokset ja -piirakat ovat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävää, jos madot ovat valloittaneet koko sadon.
      Kiitos Sirkku! :)

      Poista
  8. Maukkaalta näyttää piirakkasi . Minä olen kuivannut paljon omenaa silloin kun satoa tulee. Samoin teen joka päivä tuoremehua pienellä kotikoneella. Mutta onnistuu hyvin .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenalastut ovat kivaa naposteltavaa talvella.
      Kiitos Nila! :)

      Poista
  9. Meillä on vain yksi omenapuu, Melba. Ihania ja mehukkaita hedelmiä, mutta niin herkkiä taudeille ja herkkua ötököille. Ollaan enimmäkseen syöty tuoreeltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makoisat omenat on parasta syödä tureeltaan.
      Kiitos Häivähdys! :)

      Poista
  10. Onpa herkullisen näköistä. Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
  11. a delicious apple pie thank you would be able to try this.

    ดูหนังออนไลน์

    VastaaPoista

-Kiitos terveisistä-