lauantai 16. elokuuta 2014

Omenoiden aika




Poikkesin mummolassa (=vanhempieni luona). Mummo antoi omenapudokkaita. Kotiin tultua tein paistosta.





Omenapaistos

8 keskikokoista omenaa, sokeria, kanelia (parhaiten soveltuu happamat, hyvin hajoavat omenat)
50 g rasvaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria

- Lohko omenat voideltuun uunivuokaan
- Ripottele omenoiden päälle sokeri ja kaneli
- Sulata rasva, lisää joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet
- Levitä massa omenoiden päälle
- Paista 180° C kunnes pinta kauniin ruskea
- Tarjoa vaniljakastikkeen, jäätelön, kermavaahdon, kerman tai maidon kanssa

Yleensä teen kaurahiutaleseosta kaksinkertaisen annoksen, kun se on niin hyvää  ;)

Vaniljakastikkeen voi myös tehdä itse

Vaniljakastike

1/2 l maitoa
1 muna
1-2 rkl sokeria
3/4 rkl maissijauhoa
1 tl vanilja/vanilliinisokeria

- Kaikki ainekset lukuunottamatta vaniljasokeria sekoitetaan kylminä kattilassa, kiehautetaan
- Anna kiehua hiljalleen n. 3 min. koko ajan sekoittaen
- Vaniljasokeri lisätään valmiiseen kastikkeeseen
- Jäähdytä ennen tarjoilua


6 kommenttia:

  1. Pian onkin omenapiiraiden aika. Ohjeesi näyttää oikien makoisalta...vaniljajäätelöä päälle ja maiskis!!

    VastaaPoista
  2. herkulliselta näyttää ja kuulostaa

    VastaaPoista
  3. Tämän herkun voittanutta ei ole!
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista. :))
    - Totta, tämä on hyvä omppuherkku, minun suussa parempaa kuin omenapiirakka.

    VastaaPoista

-Kiitos terveisistä-