sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Vanhanaikaista


Kerran talvessa tekee mieli appelsiiniriisiä, vanhanaikaista jälkiruokaa, josta nykyinen smoothie- sukupolvi ei ole koskaan kuullutkaan. Tulee myös tehtyä, kun kevättalvella appelsiinit ovat mehukkaita. 

Keitetään riisiä, sopiva annos
Vaahdotetaan kerma ja lisätään joukkoon
Kuoritaan ja paloitellaan joukkoon appelsiinit
Maustetaan sokerilla ja vanilja/vanilliinisokerilla
Koristellaan vaikka paahdetulla mantelirouheella









Rennon reipasta alkavaa viikkoa ja talvilomaa, sitä viettäville!!





28 kommenttia:

  1. Tosiaankin tuttu lapsuudesta ja olen tätä jonkun kerran tehnyt ja ihan yhtä hyvää vielä tänäänkin:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maistuu vielä aikuisenakin. :)
      Kiitos Helinä!

      Poista
  2. On varmaan hyvää, enpä ole ikuna maistanut :)

    VastaaPoista
  3. Oi namia ! en ole minäkään tätää herkkua koskaan maistanut !

    VastaaPoista
  4. Näyttääpäs kauniilta ja herkulliselta :-)

    VastaaPoista
  5. Lapsuudessa tota herkkua sai..nyt täytyy tehdä. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  6. Appelsiiniriisi on ihana jälkkäri, teen ainakin pääsiäisenä jos ei muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii hyvin pääsiäisen jälkkäriksi.
      Kiitos Plaza de Mustis!

      Poista
  7. Hyvännäköistä ja varmasti hyvää. Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  8. Voi, olin aivan unohtanut. Lapsena tuota sai

    VastaaPoista
  9. Muistan myös lapsuudesta tuota jälkkäriä.
    Pitäiskin tehdä joku päivä...

    VastaaPoista
  10. Herkullisen kaunis annos, vaikka rehellisesti sanottuna en koskaan ole tykännyt, että riisiä laitetaan makeaan jälkiruokaan, mutta varmasti hyvää niille jotka tykkää :) Eikös sitä jotain riisirahkaa saa nykyisinkin kaupan hyllyltä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokaisella on omat lempiherkkunsa.
      Kiitos Huopalintu!

      Poista
  11. Mitä tänään ruoaksi? Onko kanarisottoa?

    VastaaPoista
  12. Kiitos, tätä reseptiä olenkin silloin tällöin ajatellut. Kerran kauan sitten saimme tyttären kanssa syödä, ja myös kuulimme miten se tehdään, mutta se on unohtunut 10 vuodessa… Täytyypä kokeilla, kun sinun kuvatkin on vielä niin syötävän hyviä.

    VastaaPoista
  13. Voi mitä herkkua! Minunkin on jo viikon tehnyt mieli appelsiiniriisiä. Oikein tunnen sen maun jo etukäteen. En edes muista, milloin olen sitä viimeksi syönyt. Ensi kerran sain sitä pikkuveljeni hoitotädiltä yli 40 vuotta sitten ja se maistui varmasti mannalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten ei auta muu kuin valmistaa appelsiiniriisiä. ;)
      Kiitos Häivähdts!

      Poista

-Kiitos terveisistä-