keskiviikko 23. elokuuta 2017

Kantarellipiiras


 Tein kantarelleista piirakan.

Pohja:
100 g      rasvaa
3     dl     jauhoja (niin terveellisiä kuin haluaa)
1/4  tl      suolaa
3     rkl    vettä

Täyte:
n. 1 l      keltavahveroita (silmämääräinen mitta)
2            sipulia
              (suolaa)
              rasvaa

Päälle:
1 purkki smetanaa
1            kanamuna
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria


Silppua sienet ja sipuli.
Haihduta pannulla sienistä ylimääräinen kosteus, lisää sipuli ja hieman rasvaa ja anna hautua hetken.

Tee sillä aikaa pohjataikina:

Nypi rasva ja jauhot joihin on sekoitettu suola.
Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina voidellun vuoan pojalle.

Lisää  pohjan päälle sienitäyte.
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää smetana ja mausteet, sekoita tasaiseksi ja lisää seos sienien päälle.

Lisää halutessasi pinnalle vähän juustoraastetta.

Paista +200° C n. 30 min. eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Nauti.



Jälkkäriksi mustaherukkamousse, ohje löytyy linkin takaa.
Muistelin, että olen jakanut moussen ohjeen aikaisemminkin, olin varma että viime vuonna.
En millään meinannut löytää postausta ja kun vihdoin löysin sen niin se on ollut jo vuonna 2014 blogissa. 
Kyllä ihmisen muisti on aika hattaraa muistelemista ja kuinka aika meneekään nopeasti.




Oli hyvää.


***



13 kommenttia:

  1. Nyt maistuisi pala tuota kanttarellipiirakkaa! Nam!

    VastaaPoista
  2. Herkullista! Tällaista minäkin olen tehnyt ja kyllä se on niin hyvää!

    VastaaPoista
  3. Varmasti herkkua. Meillä on syöty sienirisottoa.

    VastaaPoista
  4. Tuo silmämääräinen mitta pätee yleensä.

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia♥ ja varmasti oli hyvää! Mukavaa viikon jatkoa:)

    VastaaPoista
  6. Herkullista nyt kokeilenkin heti laittaa kun sattui juuri olemaan kattarelleja olimme sienimetsässä ja saimme jonkun verran Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  7. Kantarellit are extraordinary and versatile.
    Your piirakka looks appetizing!
    Have a good sunny day!

    VastaaPoista
  8. Näyttää tosi hyvältä. Herkulliset kuvat. <3

    viikarivartti.blogspot.fi

    VastaaPoista
  9. Kiitos, kiitos ja vielä kerran kiitos kommenteista!!!! :))))

    VastaaPoista
  10. Niin odotan, että pääsen viikonloppuna keräämään kantarelleja. Sitten vaan piirakkaa leipomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti löytyy, että pääset leipomaan.
      Kiitos Ansu! :)

      Poista
  11. Oi joi, mitä taivaallisen ihania herkkuja!!

    VastaaPoista

-Kiitos terveisistä-