torstai 10. syyskuuta 2020

Omenaleivos

 


Tosi hienoa, kun voi hakea omenoita 'omasta' puutarhasta

ja tehdä herkkuja.

Ihan parasta on omenahyve eli omena-kaurahiutalepaistos.




Tein sunnuntaina päiväkahville 

omenaleivoksia tai viinereitä kuinka vain.





1. Ota taikinalevyt sulamaan. 

2. Kuori ja kuutioi omenat.

3. Kuullota omenat pannulla pehmeiksi tai keitä hilloksi.


4. Lisää sokeri ja kaneli.

5. Puolita taikinalevyt ja taita kulmat keskelle (tai haluamallasi muulla tavalla). Halutessasi voitele kanamunalla.

6. Lusikoi omenahilloketta leivosten keskelle.

7. Paista 225°C asteessa kauniin ruskeiksi.

8. Tarjoile kahvin/teen/kaakaon kanssa 




Oli kyllä hyvää.



🍎  🍏 🍎




16 kommenttia:

  1. Maistuis kyllä minullekkin...namm..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenoista saa monenlaista herkkua.
      Kiitos Hannele! <3

      Poista
  2. kiitos ohjeesta,täytyypä joku päivä tehdä.

    VastaaPoista
  3. Herkullisia kuvia!
    Onena taipuu monipuolisesti leivontaan.

    VastaaPoista
  4. Huomasin pakastimessa paketillisen torttutaikinaa ja terassilla on kori omenoita. Nyt kummallekin löytyy käyttöä. Kiitos kivasta vinkistä!
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  5. Hyvä vinkki! Kiitos!
    Mekin olemme saaneet omenoita ystäviltä ja sukulaisilta. Omenapaistoksia on tullut tehtyä ja omppuja syötyä ihan sellaisenaan oikein urakalla.
    Onnellista syyskuun viikonloppua.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omena on syksyn monipuolinen herkku.
      Kiitos paljon Piipe! <3

      Poista
  6. Omenahyve on jo lapsuudesta tuttu, paras omenaherkku tosiaan. Kivoja myös nuo lehtitaikinaleivokset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omenahyve tosiaan on ihan paras herkku.
      Kiitos Hitunen! <3

      Poista
  7. Kiitos ohjeesta, näyttääpä herkulliselta!

    VastaaPoista
  8. Onpa herkkullisen näköisiä. Näihin ohjeisiin täytyy palata kun saan ensi viikolla omenia tädin omenapuista.

    VastaaPoista

-Kiitos terveisistä-