kuva

kuva

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Ennen sadetta

Tiistaina oli kaunis ja kirkas aamu, joten päätin heti aamusta, ennen sadetta, mennä jälleen metsään marjaan tällä kertaa. Oli tyyntä ja aurinkoista, jotenkin ihanaa, mutta itikoita oli vallan vietävästi, se oli ihan tuskallista.

Poimin mustikat käsin enkä ole mikään nopea poimija ja keralla poimin tyylin max 4l, käyn sitten useamman kerran, että saan marjat talven varalle. Joissain varsissa oli marjoja oikein hyvin, toisissa taas ei juuri lainkaan.

Pitihän sitten tuoreista marjoista piirakkakin leipoa. Nypitty voitaikinapohja, vaikka margariinia se vain oli. Kyseinen ohje, koska huushollissa ei ollut kanamunia. Pullataikinapohjainen piirakka kylmän maidon kanssa olisi kyllä parempaa. Kyllä tämäkin syötyä tulee.  :)

100 g rasvaa
3 dl vehnäj.
3 rkl sokeria
4 rkl vettä

Rasva, vehnäjauhot ja sokeri nypitään murumaiseksi, lisätään vesi ja sekoitetaan taikina tasaiseksi. Painellaan vuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200° lämmössä n. 10 min. lisää sen jälkeen n. 1/2 l mustikoita joihin on sekoitettu maun mukaan sokeria ja paistetaan vielä n. 20 min kunnes reuna on kauniin värinen.***

Hyvin ehdin ennen sadetta, täällä satoi vasta nyt illalla.  :)


12 kommenttia:

 1. Kaunis postaus, jotenkin niin suomalainen!
  Meilläpäin eivät mustikat taida vielä olla kerättävisä!

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä herkulliselta... :-)

  VastaaPoista
 3. Oi miten paljon jo poimit mustikoita.nyt täytyykin mennä tarkastelemaan mustikka paikkoja oisiko miten siellä poimittava Kopsaan sinulta tästä piirakka ohjeen kiitos ohjesta :)

  VastaaPoista
 4. Herkullinen postaus, mustikkapiirakkaa tuoreista marjoista nam.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kivoista kommenteista Vikki, Susanna, Harry, Irma ja Sirpa! :)

  VastaaPoista
 6. Mustikoita onkin nyt metsissä melkoisesti. Moni jättää ne poimimatta..sääli
  Toki linnuilla ja oravillakin riittää sitten syötävää.

  VastaaPoista
 7. Kyllä metsiin aina jää marjoja yllin kyllin ja sitten niitä ostetaan talvella kaupan pakastealtaasta. Sääli, no eläimille jää sitten enemmän.

  VastaaPoista
 8. Nyt alkoi tekemään mieli piirakkaa

  VastaaPoista
 9. Thank you Humberto Dib and welcome to my blog. :)

  VastaaPoista

-Kiitos terveisistä-