kuva

kuva

maanantai 19. tammikuuta 2015

Oranssi

Blogeissa on liikkeellä 5 pvä/5 väriä haastetta, joka löytyy myös Tiian Minäkö keski-ikäinen blogista. Päätin tarttua haasteeseen ja katsoa mitä värejä meiltä löytyy. En aio haastaa ketään, haaste on vapaasti jatkettavissa, jos siltä tuntuu.

Aloitan tämän värikkäästi oranssilla. Oranssi on voimaväri ja sitä on pieninä annoksina antamassa valoa ja pirteyttä pimeisiin päiviin.

Talvella sohvan käsinojalla on oranssi shaali/villahuopa/torkkupeitto, äidin kutoma.

Burkinan oranssia ikkunassa. Siskoni asui muutaman vuoden Burkina Fasossa ja sain seinätekstiilin syntsälahjaksi viisi vuotta sitten. Nyt se toimittaa verhon virkaa olohuoneen ikkunassa siihen asti kunnes vaihdan tilalle kesäverhon, sitten se pääsee taas omalle paikalleen seinälle. Korin olen itse ostanut käydessäni Burkinassa, se on tavallisesti lattialla, mutta nyt nostin sen rahille, pääsivät kaverukset yhteiskuvaan. :)

Siskon tyttärien tekemää taidetta.  (pienenpien taulujen lasissa näkyy jotain heijastuksia)


Popsi, popsi porkkanaa... Tätä ei kannata maistella, hampaat eivät kestä sitä.  ;)  Siskon tyttären alakoulussa tekemä (vuosia sitten), olin heti että mä haluun, saanko sen. Veljensä teki pullean punajuuren sekin on hauska ja pyysin myös sitä, mutten saanut. Porkkana on keittiönkaapiston päädyssä.Ainoat voimäväriastiat, mutta hankittu juurikin värin takia.

Pirteää päivää  ja alkanutta viikkoa myös sinulle!!
14 kommenttia:

 1. Oranssi on sellainen lämmin väri.Tulee ihan ekaksi mieleen posti. Hollannissa taitaa olla kuninkaallisten väri jos oikein muistan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos TainaT! Että kuninkaallinen väri, se oli minulle uusi tieto.

   Poista
 2. kauniita! oranssi on iloinen ja piristävä väri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Iloväri, tosiaan.

   Poista
 3. Oranssi on kaunis väri ja nuo astiat ja taulut ovat todella kauniita. Meillä oli jopa oranssi keittiön seinä noin kolme kotia sitten. Ruskeiden huonekalujen, valkoisen ja erittäin valoisassa keittiössä poltettu oranssi oli kaunis. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia K! Uskon sen, että seinä oli kaunis.

   Poista
 4. Ihana pirteä oranssi, voimaväri ihan ehdottomasti! Meillä oli työhuoneessa oranssi seinä ja sitten joku sanoi minulle, että oranssin värin näkeminen lisää ruokahalua, no seinä piti maalata vaaleaksi ja nyt harmittaa, sillä tykkäsin niin siitä oranssista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuitiina! Ei pidä uskoa kaikkea mitä sanotaan, on joku sanonut. ;))

   Poista
 5. Oranssi on piristävä väri. Sinulla sitä on sopivina annoksina. Tuo torkkupeitto ja burkinalainen kori ovat kauniita.

  VastaaPoista
 6. Upeita oranssin sävyjä! Ehdottomasti voimaväri se on ja näin talviaikaan tarpeeseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttuli! Talvipäivänä oranssi piristää ja lämittää.

   Poista
 7. Burkina Fason tuotteet ovat kauniita, ihastelen aina afrikkalaista käsityötaidetta. Olet aallonharjalla oranssin suhteen, se on nyt kevään trendiväri. Tuo huopa on myös kaunis ja porkkana - kaikki tietysti. Voimaväri piristää.
  Mukava haaste, ennätänköhän sitä tehdä, katsotaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos arleena! Afrikkalainen käsityö on taidokasta ja kaunista. Olen ollut uutispimennossa, en tiennyt oranssin olevan kevään trendiväri. :)

   Poista

-Kiitos terveisistä-