kuva

kuva

maanantai 25. toukokuuta 2015

Villiparsa


"Villiparsa"- eli maitohorsmapiiras marliskan tapaan.


Pohja:
100 g rasvaa
3 dl (speltti)vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
3 - 4 rkl vettä

Täyte:
1 sipuli
1 paprika
öljyä kuullottamiseen
nippu nuorta maitohorsmaa (edit: vielä parempaa jos käyttää vain lehtitupsun)

Pinnalle:
200 g tuorejuustoa (valkosipuli/chili-paprika/yrtti/ruohosipuli sopivat hyvin)
1 muna
1 dl silputtua nokkosta/vuohenputkea
ripaus rouhittua mustaapippuria

1. Ryöppää nokkoset ja keitä maitohorsmat niin, että varsi on pehmeä
2. Kuullota silputtu sipuli ja paprika kevyesti öljyssä.
3. Nypi pehmeä rasva ja jauhot ryynimäiseksi.
4. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
5. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
6. Levitä sipulipaprikaseos taikinan päälle, lisää maitohorsmat.
7. Lisää tuorejuustoon muna, silputut yrtit ja pippuri, jos käytät maustamatonta juustoa mausta mieleiseksesi, sekoita tasaiseksi.
8. Levitä seos piirakan pinnalle.
9. Paista 200° n. 30 min. kauniin ruskeaksi.












***


Nokkosista paistoin vielä lettuja.



Kaikki on syöty. :)



12 kommenttia:

  1. Olen haaveillut villiyrttikurssista, mutta aikataulut eivät ole sopineet... Tässäpä tulikin helppo ohje mistä aloittaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Betsy! :)
      Villiyrtit vaativat vähän viitseliäisyyttä, muutenhan se on kuin yrtit yleensäkin.

      Poista
  2. Oi ihanuus, hyvä resepti tätä täytyy kokeilla kiitos. Minä kyllä käytän paljon maito horsmaa ja nokkoista eri muodossa leivässä keitossa ja teessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma! :)
      Mukavaa, jos reseptistä on iloa. Nokkonen on monikäyttöinen ja hyvän makuinen, mielestäni paras.

      Poista
  3. Houkuttelee kokeilemaan.Viime vuonna keitin horsmaa ja ne jäi sitkeiksi. Tämä resepti näyttää toimivan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos annekatariina! :)
      Asia korjaantuu, jos käyttää vain lehtitupsun, luulisin.

      Poista
  4. Kiitos reseptistä! En ole tiennyt, että horsmaakin voi käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi! :)
      Oppia ikä kaikki. ;)

      Poista
  5. Houkuttava ohje , kiitos :)

    VastaaPoista
  6. Kieltämättä herkullisen näköistä!! Jospa kokeilisi...

    VastaaPoista

-Kiitos terveisistä-