kuva

kuva

maanantai 8. kesäkuuta 2015

Projekti


Tosiaan ollut senverran yhtä ja toista, että päivityksiä on tippunut hitaasti. Syntymäpäivää, muuta tilaisuutta sekä kurssin etätehtäviä.

Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille. :)) Olen iloinen aina kaikista kommenteista!!

Mielenkiintoisen näköinen ompelus ei ollut sen kummempaa kuin lankomiehen Afrikasta tuodun perinteisen miestenpuvun korjausta, pienentämistä. Se oli todeeeeella suuri ja erikoisesti tehty, joten oli haastellinen korjattava. Aika väljä ja suuri se on vieläkin, mutta jos se kelpaisi.
Toivottavasti en tehnyt kamalaa kulttuurimokaa sovittamalla sitä kuvaamista varten päälleni. (miesten puku naisen päällä tai jotain)

***


Digikuvauskurssi on päivää vaille valmis. Valokuvaamisen A ja O on oikea valotus! Kamerassa on valotusmittari EV, mistä sitä mitataan koko ajan ja säädetään koko ajan, säätämällä aukkoa, suljinaikaa tai ISO-arvoa tai kaikkia. Mittaustapana pistemittaus ja tarkennuspisteenä keskimmäinen, joka on tarkin. Tästä lähtien siis tietenkin kuvataan vain M-tilassa. (ehkä lipsun tästä liikkuvaa kohdetta kuvatessa).  ;) 0-arvo on keskiharmaa eli iho tarkemmin kämmen, +2 on valkoinen ja -2 on musta. Henkilökuvauksessa sopiva valotus on +1/3... 2/3 ylivalotus, iho näyttää kuulaalta. 
Käsivaralla kuvattaessa liike-epätervyyden välttää seuraavalla säännöllä eli suljinajan oltava vähintään objektiivin polttoväli +1/3 askel nopeampaan esim. 200mm > suljinaika 1/250. Tässä muutama opittu asia. Niin ja tietenkin kuvataan RAW:na.
Tyyntä säätä ja lämpöä kaipailen. Kaunista kesää kaikille, säistä riippumatta!


13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Puku on komea. Kiitos Susanna! :)

   Poista
 2. Tärkeätä tietoa kuvauksesta, kun vaan malttaisi opetella tuota M-tilaa:))
  Komea puku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kootos Sirpa! :)
   Juu ei ihan vielä tule "selkärangasta" tuo M-tilan käytttö, mutta aion harjoitella.

   Poista
  2. Kiitosta olen ollut sanomassa, vaikka tuossa jotain muuta lukeekin. :)

   Poista
 3. Tuollainen kuvauskurssi olisi ihana! Täytyy tunnustaa etten ole kuvannut yhtään RAW:na

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki! :)
   Kurssi oli hyödyllinen.

   Poista
 4. Komea puku!

  Minun on pitänyt kokeilla raw:ta jo pitkään, mutta aika ei ole riittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! :)
   Itse kuvaaminenhan on ihan sama onko RAW vai JPG. RAW:lle tarvitsee vain ohjelman jossa ne voi katsoa, muokata ja tallentaa toiseen tiedostomuotooon. Nyt kun olen kuvannut RAW:na täytyy sanoa, että kuva on parempi kuin pienempään tilaan pakattu JPG.

   Poista
 5. Mielenkiintoiset varpaat.

  VastaaPoista
 6. Hieno puku ja varmaan nyt kesällä mukava! On ihanaa saada oppia ja neuvoja, ettei tarvitse kaikkea yrittää kantapään kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Häivähdys! :)
   Niin juuri!

   Poista

-Kiitos terveisistä-