kuva

kuva

perjantai 16. lokakuuta 2015

Hitti?


Päätin tehdä oman version nettihittipiirakasta, missä suklaalevy piilotetaan taikinakuoreen. Valitsin taikinaksi torttutaikinalevyjä ja tein suklaaleivoksia. Suklaana käytin a) valkosuklaata, b) tummaa taloussuklaata ja c) valkosuklaata+mustikkahilloa. Leipominen oli vaiheessa, kun sain yllätysvieraita ja yritin leipoa, kuvata ja pitää vieraille seuraa samanaikaisesti.


1. Leikkaa levyt kahtia ja tee kulmiin viillot.

2. Taita kulmat keskelle.

 3.Voitele.


4. Lisää päälle suklaa (+hillo).


5. Paista +225°C kauniin ruskeaksi.

Hyvin hävisivät parempiin suihin.  :-P

Itse tykkäsin enemmän valkosuklaa-versiosta, hillolla ja ilman, suklaa karamellisoitui maukkaaksi. Varmaan toimisi vielä paremmin taikinaan piilotettuna puolikuutorttuina. Teen kyllä toistekin.



30 kommenttia:

  1. Mä olen unohtanut tämän.. tarttee kans kokeilla joskus. Ainakin näyttää hyviltä näissä kuvissa.
    Se suklaa suli samaan aikaan kun taikina paistui, vai..?
    Makoisaa viikonloppua, luvassa edelleen aurinkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä se suklaa suli torttujen paistuessa. Tummasuklaisista tuli suhruisen näköisiä, sentakia puolikuumalli olisi varmaan fiksumpi tapa tehdä.
      Kiitos orvokki! :)

      Poista
  2. Näyttää herkullisilta, taidan kokeilla myös.
    Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii kokeilla. :)
      Kiitos Sirpa! :)

      Poista
  3. Jouluna sopii luumuhillon kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D
      Se tutumpi versio.
      Kiitos a-kh! :)

      Poista
  4. Nyt pasahti semmoinen ohje, että torttukausi alkaa hyvin pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DD
      Yep, täälläkin on jo kaksi satsia mennyt. :P
      Kiitos Maalainen! :)

      Poista
  5. Jos noita rupeaisin leipomaan, en kauan mahtuisi pöksyihini... Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan ne aika "pommeja" energialtaan. ;))
      Kiitos Satu! :)

      Poista
  6. Eihän noin nättejä raaski syödä. Kiitos haasteesta jonka aikasemmin annoit. Joudun jättämään sen tällä kertaa ja myös oma blogi jää jonkinpituiselle tauolle. Reuma kiusaa varsinkin sormissa, että tämä näpyttely alkaa mennä turhan vaikeaksi. Hyvää syksyn jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D
      Haasteisiin vastaaminen on ihan vapaaehtoista, kunhan kokeilin kepillä jäätä.
      Se on kiusallinen vaiva, tsemppiä.
      Kiitos Harry! :)

      Poista
  7. Oi miten herkulliselta näyttää joskus on pakko kokeilla.:)

    VastaaPoista
  8. Ihan uusi juttu minulle, mutta täytyy ehdottomasti kokeilla. Kiitos vinkistä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  9. Mahtava idea! Kiitos vinkistä; tätä kokeilen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. :D
      Kiitos Piipe! :)

      Poista
  10. Oioi, kuinka näyttää hyvälle. Nuita kokkeilen kyllä jouluna ♥

    VastaaPoista
  11. No, nyt tuli hyvä ohje tarpeeseen. Lähden ihan kohta keittiöön leipomaan. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu. ;)
      Kiitos Between! :)

      Poista
  12. No johan on oikea herkkuvinkki! Tuosta ei puutu mitään, täytyy kokeilla:

    VastaaPoista
  13. Vesi kielellä katselen herkkujasi! Täytyy laittaa hyvä leivontavinkki korvan taakse ja kokeilla syksyn piristykseksi. :)

    VastaaPoista
  14. Näyttää herkulliselta, mutta ei sovi tiukkaan ruokavaliooni tällä hetkellä...:)

    VastaaPoista
  15. Ehkä joskus myöhemmin?
    Kiitos nainen.kuvastimessa! :)

    VastaaPoista

-Kiitos terveisistä-