sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Vanhasta uutta

Ja vähän muuta.

Mainokset, kuvastot ja kaupat pursuavat toinen toistaan ihanampia jouluvaloja ja joka vuosi tulee markkinoille uutuuksia, entistä ihanampia. Niitä tulee hypisteltyä ja ihanuudet luovat mielihaluja, mutta en tarvitse yhtään uusia/lisää valoja. Tänne huusholliin niitä ei sovi. Ennen uusia valoja pitäisi saada se torpan tölli, missä olisi enemmän tilaa ja ikkunoita.  :))
Olemassaolevia valoja ja niiden sijoittelua miettiessäni sain ajatuksen. Seuraavana päivänä ryhdyin hommiin. Hyvät ideat kun syntyvät yleensä illalla ennen nukahtamista.
Etsin yläkomerosta, missä joulukoristeet ovat säilössä sen 90-lukulaisen valosarjan, pienoisvalosarjan. Mistä se pienois tulee, en tiedä, lamppujen määrästä 20kpl vai koosta. Nykyisiin miniledeihin verrattuna nuo ovat kyllä jättikokoa. Sitten vähän rautalankaa ja kynttiläsomisteesta talteen otettua helmin koristeltua metallilankaa. Sekä vähän aikaa ja uusi jouluvalo on valmis. Hiukan se on toispuoleinen, niinkuin minäkin.
***


Lauantaina soitin maanomistaja sukulaismiehelle ja kysyin, jos voisin jostain ojan- tai pellonreunalta tulla joulukuusta valmiiksi katsomaan. Isäpappa on perinteisesti oman kuusen hakureissullaan tuonut kuusen myös minulle, mutta nyt on sellaiset kriteerit, että parempi etsiä kuusi omin neuvoin. Kaksi joulua on mennyt ilman, olen tullut tuoksuille allergiseksi, mutta sellainen joulu ei oikein ole mitään. Nyt kokeilen miten käy. Tekokuusi ei tule kyseeseen, enemmin sitten ilman. Hyasintit on suosiolla jätettävä hankkimatta, vaikka se onkin paras joulukukka. 
Siellä on nyt kaksi pinkillä matonkuteella merkittyä joulupuuta odottamassa viimeistä lupaa kumman voi kaataa, etten ota parasta puuta taimikosta vaikka ojenreunasta puhuin.  ;)  
(Valitut kuuset eivät näy kuvissa)
***

Vanhasta uutta 2

Pikkulintuset käyvät jokaikinen syksy tarkistamassa, josko ovikoristeessa sittenkin olisi jotain syötävää, niin nytkin, vaahteranlehtiruusut on nokittu ihan tohjoksi. Kuusimetsäreissulla keräsin vähän mustikan- ja puolukanvarpuja ja uudistin kranssin jouluisemmaksi.Tästähän tuli melkein romaani, toivottavati et pitkästynyt.


***


Tervetuloa blogini lukijaksi Tuitiina!  :)
14 kommenttia:

 1. Kiitos :) Jäin mielelläni lukijaksi pienen selailun jälkeen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, jos viihdyt. Blogien valitseminen on aika haastellista, olen huomannut, kun olen yrittänyt etsiä uusia tuttavuuksia.

   Poista
 2. Itsetehdystä saa mielestäni suurimman ilon, vielä jos se on koottu asioista joilla on jonkinlaista tunnearvoa. Hienot tuunaukset!
  Hyvä valikoima joulukuusia, aito on aina aito tuoksuineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vikki! :) Kyllä aito on aina aito, joka asiassa.

   Poista
 3. On tosi kauniita joulukoristeita En minäkään tykkää teko kuusista jos halua kuusen kotiin niin kyllä se pitää olla aito :)

  VastaaPoista
 4. Pitkästä aikaa tulin tänne ja kivalta näyttää. Kauniit valot ja kranssi - sinä osaat!

  VastaaPoista
 5. Hyvin jaksoi lukea, ei minkäänlaista ongelmaa.
  Itse tehty on kyllä useimmiten kaikkein kaunein ja niin on tuo tuunaamasi sydänjouluvalo. Epäsymmetrisyys vain parantaa lopputulosta.
  Kuusen valitseminen ja kaataminen metsästä tuo oman taikansa joulukuuselle. Sitä ihailee ja siitä iloitsee aivan eri tavoin, kuin kauppiaalta ostetusta.

  VastaaPoista

-Kiitos terveisistä-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...