kuva

kuva

maanantai 1. joulukuuta 2014

Alku

Lauantaina oli jo ties kuinka mones harmauspäivä yhteenmenoon. Meillä satoi vettä ja todella märkää räntääkin hetken. Ulkoilu rajoittui asiointiin "kylillä". Muuten oli sisäpäivä ja aloitin jo sen pienin askelin joulun valmistelun. Ei hössötystä, mutta jotain valmisteluja vähän kerrassaan. Leivoin pikkuleipiä, nämä pikkuleivät kuuluvat joulun traditioleivonnaisiini. Tässä maistiaisia teillekin.   ;)

(Hämärän päivän kuvat ovat ilman lisälaitteita hämäriä ja rakeisia tai jotenkin vähän vaikeita. Ja samat pikkuleivät joka kuvassa erivärisiä. Mitä valkotasapainoasetusta käytätte?)




"Ylikypsistä" eli vähän liikaa paistununeista tuli maistiaskappaleet.



Pähkinäpikkuleivät


200 g  margariinia
1,5 dl   sokeria
1         muna
n. 75 g jauhettua hasselpähkinää (korvaan tämän mantelijauheella)
3,5 dl   vehnäjauhoja
1 tl      leivinjauhetta

Päälle:
n. 25 g hasselpähkinää (koristelu vapaa, tällä kertaa laitoin Dr. Oetkerin Silver-lajitelmasta hiutale-koristerakeita)

Väliin:
Kiinteää vadelma- tai muuta hilloa

Pinnalle:
Tomusokeria

1. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.

3. Jaa taikina kolmeen osaan. Leivo jokainen osa jauhotetulla työpöydällä tangoiksi (halk. n. 3 cm).

4. Kääri tangot kelmuun ja laita jääkaappiin esim. tarjottimelle kovettumaan. (Tai niinkuin tein tällä kertaa annoin taikinan vetäytyä jääkaapissa ja kaulin taikinan ja tein pikkuleivät muotilla.)

5. Leikkaa tangot n. 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet pellille leivinpaperin päälle. Voit muotoilla niitä vielä sormin pyöreämmiksi.

6. Leikkaa pähkinät kahteen osaan. Laita pähkinän puolikas pikkuleipien keskelle. Jos teet täytettyjä pikkuleipiä, koristele leivonnaisista vain puolet.

7. Paista 200°C 7-10 min eli hennon vaaleanruskeiksi.

8. Täytä pikkuleivät juuri ennen tarjoilua. Laita koristelemattomille pikkuleiville hilloa ja paina pähkinäkoristeiset päälle. (Mainioita ilman hilloakin)

9. Sihtaa halutessasi pinnalle vielä tomusokeria.

Ohje peräisin:

Leivotaan hyvää yhdessä-vihkosesta vuodelta 1989. 



***


Tervetuloa blogini lukijaksi Marri!! :)



   

4 kommenttia:

  1. Hämärässä kuvaaminen on hankalaa. Sisäkuvauksissa kannattaa tuoda lisävaloa jalka- tai pöytälampulla sopivaan paikkaan. Monet käyttävät myös reflektoria apuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se tietysti on, kaikki talon valot paikalle :) kiitos neuvosta Sussi.

      Poista
  2. Herkullisen näköisiä pikkuleipiä! Toi kuvaaminen on tosi haasteellista, itsekkin vasta opettelen, säätelen ja otan koekuvia ja sitten vaan joku aina sattuu onnistumaan, suurin osa ei ;) Tänään pilkisti aurinko pienesti meillä, heti nappasin kameran ja otin about sata kuvaa...yhden laitoin sit blogiin ;) Kiitos muuten ohjeesta, kopsasin itselle, täytyy tehdä joku päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se niinkin, että mitä enemmän kuvia todennäköisyys, että joukossa on kelvollinen kuva on hieman suurempi.
      Mukavia leivontahetkiä ja kiitos kommentoinnista! :)

      Poista

-Kiitos terveisistä-