(Hämärän päivän kuvat ovat ilman lisälaitteita hämäriä ja rakeisia tai jotenkin vähän vaikeita. Ja samat pikkuleivät joka kuvassa erivärisiä. Mitä valkotasapainoasetusta käytätte?)
"Ylikypsistä" eli vähän liikaa paistununeista tuli maistiaskappaleet.
Pähkinäpikkuleivät
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
n. 75 g jauhettua hasselpähkinää (korvaan tämän mantelijauheella)
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
n. 25 g hasselpähkinää (koristelu vapaa, tällä kertaa laitoin Dr. Oetkerin Silver-lajitelmasta hiutale-koristerakeita)
Väliin:
Kiinteää vadelma- tai muuta hilloa
Pinnalle:
Tomusokeria
1. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
3. Jaa taikina kolmeen osaan. Leivo jokainen osa jauhotetulla työpöydällä tangoiksi (halk. n. 3 cm).
4. Kääri tangot kelmuun ja laita jääkaappiin esim. tarjottimelle kovettumaan. (Tai niinkuin tein tällä kertaa annoin taikinan vetäytyä jääkaapissa ja kaulin taikinan ja tein pikkuleivät muotilla.)
5. Leikkaa tangot n. 1/2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet pellille leivinpaperin päälle. Voit muotoilla niitä vielä sormin pyöreämmiksi.
6. Leikkaa pähkinät kahteen osaan. Laita pähkinän puolikas pikkuleipien keskelle. Jos teet täytettyjä pikkuleipiä, koristele leivonnaisista vain puolet.
7. Paista 200°C 7-10 min eli hennon vaaleanruskeiksi.
8. Täytä pikkuleivät juuri ennen tarjoilua. Laita koristelemattomille pikkuleiville hilloa ja paina pähkinäkoristeiset päälle. (Mainioita ilman hilloakin)
9. Sihtaa halutessasi pinnalle vielä tomusokeria.
Ohje peräisin:
***
Tervetuloa blogini lukijaksi Marri!! :)
Hämärässä kuvaaminen on hankalaa. Sisäkuvauksissa kannattaa tuoda lisävaloa jalka- tai pöytälampulla sopivaan paikkaan. Monet käyttävät myös reflektoria apuna.
VastaaPoistaNiinhän se tietysti on, kaikki talon valot paikalle :) kiitos neuvosta Sussi.
PoistaHerkullisen näköisiä pikkuleipiä! Toi kuvaaminen on tosi haasteellista, itsekkin vasta opettelen, säätelen ja otan koekuvia ja sitten vaan joku aina sattuu onnistumaan, suurin osa ei ;) Tänään pilkisti aurinko pienesti meillä, heti nappasin kameran ja otin about sata kuvaa...yhden laitoin sit blogiin ;) Kiitos muuten ohjeesta, kopsasin itselle, täytyy tehdä joku päivä :)
VastaaPoistaOnhan se niinkin, että mitä enemmän kuvia todennäköisyys, että joukossa on kelvollinen kuva on hieman suurempi.
PoistaMukavia leivontahetkiä ja kiitos kommentoinnista! :)